Fiat Grande Panda

- 21 juli 2024

Retro en modern

Waar de techniek uiteraard behoorlijk overeenkomt met de andere Stellantis-producten op dit platform, is het ontwerp lekker afwijkend. De Citroën is toch iets bedaagder in uiterlijk, terwijl Fiat het op een retro-toer gooit. Er zijn verschillende verwijzingen naar de eerste Panda te vinden en ook het koetswerk heeft er schuin van achteren iets van weg. De neus is lekker hoekig en is een knipoog naar het front van de oer-Panda.

Anders dan in die tijd kan het Italiaanse merk nu natuurlijk gebruikmaken van slimme led-techniek en dat zien we terug bij zowel de koplampen als de achterlichten. De dagrijverlichting en dimlichten zijn volledig in het paneel onder de motorkap geïntegreerd. Het geeft een heel strakke uitstraling en een frivole draai aan deze toch wel grote Panda. Voor het eerst is de Panda namelijk een volwaardig B-segmenter, het merk voert daarnaast nog de kleine Panda.

Door de Grande Panda wat cross-over elementen mee te geven, lijkt de auto nog groter. Dat vertaalt zich in stoere omlijsting van de wielkasten en open dakrails.
Er zal vast geen vierwielaangedreven versie komen, maar de looks heeft deze auto alvast mee. De auto biedt daarmee echt iets anders dan de rustiger vormgegeven Fransoos. Wat de Grande Panda nog meer biedt ten opzichte van de Citroën: een uitvinding waar iedereen met een EV al jarenlang op wacht. In de neus is optioneel een laadkabel geplaatst, die aan de auto vastzit. Je hoeft dus alleen maar in te pluggen en hebt geen rondslingerende kabel meer. Overigens zit aan de zijkant nog een reguliere laadpoort waar je wel een losse kabel voor nodig hebt. Enige nadeel is het teruggeschroefde laadvermogen waardoor de Panda mét vaste kabel bijna twee keer zo langzaam oplaadt aan een gewone laadpaal.

0 pk
0 Nm
0 km/h
0,0 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
X
12%
€ 0
€ 0
€ 0 / maand
€ 0 / kwartaal
  • 2020 - Fiat Panda 1.0 Hybrid Launch Edition

  • 2013 - Fiat Panda CNG TwinAir Turbo 80 CNG Lounge

  • 2012 - Fiat Panda Twinair 85 Lounge

  • 2007 - Fiat Panda 100HP