Smart 1 200 kW Premium

- 28 september 2022

Mercedes all over

Wie bekend is met Mercedes-Benz zal het interieur beschouwen als een feest der herkenning. De luchtroosters, de strakke afwerking en vormen van interieurverlichting laten zien dat er leentjebuur is gespeeld bij de broeders uit Stuttgart. Een groot compliment aan de ontwerpers van smart want de interieurs van Mercedes-Benz zijn doorgaans van uitzonderlijk hoge kwaliteit en klasse.

De stoelen zitten verrassend goed en onthouden de instellingen van de persoon die achter het stuur zit inclusief instellingen voor buitenspiegels en head-up display. Achter het stuur vinden we een smal horizontaal scherm met daarop de basisinformatie als snelheid, navigatie en media. Het middenconsole wordt gesierd door een groot scherm met enkele touch knoppen. De gehele bediening van de auto gaat via het scherm, zelfs het instellen van de buitenspiegels. De discussie of dit de meest ideale manier is om de auto te bedienen zullen we dit keer niet aangaan. Het infotainmentsysteem werkt snel en accuraat. Je wordt tijdens de navigatie in het scherm geholpen door een persoonlijke 'assistent' in de vorm van een avatar vosje. Dit vosje is zal reageren op stemcommando's en is constant op de voorgrond aanwezig. Is de navigatie in beeld dan verdwijnt het vosje om niet afleidend aanwezig te zijn. Het geheel met het avatar vosje en de vele verschillende kleuren interieurverlichting in combinatie met ronde vormen doet Aziatisch aan. Een kwestie van smaak maar wel origineel.

Hoewel de bestuurdersstoel goed naar wens is in te stellen, hadden we gehoopt dat deze wat lager zou kunnen. Vooral lange personen kunnen het gevoel krijgen 'op de bok' te zitten. Passagiers achterin de auto hebben meer dan genoeg ruimte voor benen en hoofd. Naar wens is de achterbank te verschuiven naar voren of naar achteren voor meer ruimte voor passagiers of juist meer ruimte in de kofferbak. Desalniettemin is de kofferruimte niet de grootste binnen zijn klasse. Onder de motorkap is een extra bergruimte van 15 liter beschikbaar voor onder andere laadkabels.

272 pk
343 Nm
180 km/h
6,7 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 41.395
€ 44.895
€ 449 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Citroën ë-C4 50 kWh 136 Shine

  • Toyota C-HR 2.0 High Power Hybrid Bi-Tone

  • DS 3 Crossback PureTech 155 EAT8 La Premiere

  • Kia e-Niro 64 kWh ExecutiveLine

  • Opel Grandland X 1.2 Turbo Online Edition

  • MINI Countryman Cooper Serious Business

  • Opel Ampera-e 60 kWh Launch Executive

  • Audi Q2 1.4 TFSI S-line

  • Kia Niro 1.6 GDI HEV ExecutiveLine

  • Renault Kadjar TCe 130 Bose