Citroën ë-C3 44 kWh Max

- 1 juni 2024

Wen er maar aan

Voor onze neus staat de ë-C3 die je vanaf september op de Nederlandse wegen kunt verwachten. Qua wielbasis, breedte en lengte is de auto goed vergelijkbaar met het uitgaande model, maar de B-segmenter is zo'n tien centimeter hoger dan voorheen. Wat dat voor de interieurruimte betekent, merken we zometeen. Maar hij ziet er in ieder geval iets meer gedrongen uit als voorheen. Samen met de hoekige vormen en rechte lijnen creëert dat nog meer een cross-over uitstraling. Kenmerken van conceptcar Oli zie je terug in de lichtunits, waarbij zowel voor als achter twee horizontale en één verticale lijn voor herkenbaarheid in het donker zorgen. Tot nu toe zijn er twee uitrustingen aangekondigd, instapper You en voorlopig topmodel Max. Wij rijden die laatste en dat betekent dat je contrasterende dakkleuren en spiegelkappen mag verwachten, samen met grote lichtmetalen wielen. De gekleurde inlegstukken op bumpers en de C-stijl kun je eruit klikken en er andere exemplaren (bijvoorbeeld van koolstofvezel) voor terugplaatsen.

De dakrails dragen trots de merknaam en de achterruiten zijn getint. De instapper laat al die poespas aan zich voorbijgaan, maar als You staat er nog steeds een frisse verschijning voor je neus. Zij het met wieldoppen en zonder de kenmerkende 3D achterverlichting. De elektrische versie is qua uiterlijk overigens moeilijk te onderscheiden van de versies met brandstofmotor, alleen de blauwe ë's die hier en daar de koets sieren geven zijn geheim prijs.
Welke C3 je ook kiest, je rijdt hoe dan ook in een auto die qua ontwerp een nieuwe weg voor het merk inslaat. We zien dus zeer binnenkort de designtaal (en het nieuwe logo) ook op de andere modellen van Citroën terug.

136 pk
145 Nm
135 km/h
11,0 s
0,0 (0) l/100km
0 g/km
A
12%
€ 24.290
€ 29.190
€ 292 / maand
€ 0 / kwartaal
  • Mazda 2 Hybrid 1.5L VVT-I 116 Homura

  • Toyota Yaris Hybrid 130 Launch Edition

  • Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PK Business Edition

  • Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid Active Vignale

  • Hyundai i20 1.0 T-GDi 48V Premium

  • 2016 - Citroën C3 1.2 PureTech Shine

  • 2010 - Citroën C3 1.6 VTi Exclusive

  • 2006 - Citroën C3 1.4i Ligne Prestige