Onrust
De Geely groep kondigt het ene na het andere model aan, maar uiteraard is er wel veel gegevensuitwisseling tussen de verschillende merken. Zo deelt de Polestar 4 techniek met onder andere Zeekr en Volvo, maar daaruit kun je ook afleiden dat er wellicht nog modelwijzigingen aan zitten te komen. Zo bieden de Zeekr 001 en Volvo ES90 binnenkort sneller laden middels een 800V platform, maar moet de Polestar 4 het nog stellen met 400V techniek. Overigens gaat snelladen nog steeds met een alleszins redelijke 200 kW, maar je staat toch zeker een halfuur weer bij te laden bij Fastned of Ionity. Qua rijbereik kom je dan wel weer uitstekend uit de voeten, want de auto komt in de testweek ruim 450 kilometer ver op een lading. De aandrijflijn is bovendien heel soepel en gerieflijk.
Niet gericht op de snelste stoplichtsprint, maar de focus op comfort en rust. Het zou fijn zijn als de aanwezige veiligheidssystemen ook zo ingesteld waren, maar helaas vinden we de rijbaanhulp en actieve cruise control erg onrustig. We schakelen het automatisch inhalen en de rijbaanhulp al na één rit uit, want het constante getrek aan het stuurwiel werkt zenuwslopend. In het donker werkt de verlichting met matrixblokken, die verblinding van tegenliggers voorkomen en toch een uitstekende lichtbundel geven. We krijgen niet te maken met seinende medeweggebruikers, dus we gaan ervan uit dat zij geen hinder hiervan ondervinden. Maar het constant automatisch aanpassen van de lichtbundel gaat veel minder geleidelijk dan bij andere merken, waardoor het lijkt alsof de auto de hele tijd aan het flitsen is.
De hulpsystemen lijken dus niet zo verfijnd, maar we gaan ervan uit dat dit met een software-update prima te verhelpen is.