Goed geprijsd
Polestar heeft inmiddels vier modellen geïntroduceerd; wat begon met de 1 (een plug in hybride coupé in gelimiteerde oplage) resulteert inmiddels in de 4 als nieuwste aanwas. Je moet de nummering van de modellen ook als zodanig zien en niet als een bepaalde rangorde. Zo is de 3 een grotere en duurdere SUV en zou de opvolger van de 2 zomaar een hoger nummer als typeaanduiding kunnen krijgen. De 4 is overduidelijk duurder dan de 2 en is ook een stuk luxueuzer aangekleed. De vanafprijs van 58.500 euro is dan ook fors te noemen, al krijg je dan wel direct de grote batterij.
Met 272 pk is de 2.200 zware kolos geen strepentrekker, daarvoor moet je de dual motor met 544 pk hebben. Standaard beschik je over verwarmbare voorstoelen, geheugenfunctie op de bestuurdersstoel, camera's rondom en een batterij aan veiligheidssystemen. De opties zijn samengebracht in pakketten, waarvan het nappaleder met audiosysteem een regelrechte aanrader is. Daarnaast kun je een uitgebreide autopilot met automatisch inhalen bestellen, al zouden we die op basis van de ervaringen lekker laten voor wat íe is. Daar houd je weer 1.500 euro mee in de zak die je aan het grote glazen dak kunt besteden. Onze testauto komt met alle opties op ruim 72.000 euro, maar dan heb je werkelijk niets te wensen meer over. Qua prijs zit je dan onder het niveau van een Audi A6 E-tron of Mercedes EQE 350, terwijl daar het aankruisen van de opties nog moet beginnen.
Met de Polestar 4 rijd je een unieke en gerieflijke auto, net even anders dan de rest. Het rijbereik is ook in de praktijk meer dan genoeg en met wat opties is de luxe uitstraling van een segment hoger. Er zijn nog wat verbeteringen te bedenken op het gebied van snelladen en de veiligheidssystemen, maar over het algemeen scoort deze EV een dikke voldoende.
- Unieke verschijning
- Overzichtelijke optiepakketten
- Goed bruikbaar rijbereik
- Mist 800V platform
- Onrustige veiligheidssystemen